VAN RENOVATIE NAAR INNOVATIE

Al jaren werken Reggewoon en Ter Steege samen aan het innoveren van duurzame, NOM en gasloze woningen. Dit project in Wierden is daar een prachtig eindresultaat van.

Eengezinswoningen

Buitenschil

Geen EPV

47 kWh/m2/jaar

WAAROM DEZE CASE IS UITGEVOERD

VOLGENS REGGEWOON

“De afgelopen jaren heeft Reggewoon maximaal geïnvesteerd in verduurzaming naar NOM. We zijn al jarenlang in samenwerking met Ter Steege bezig met deze doelstelling. De wens voor deze specifieke woningen was om met de renovatie de levensduur met 40-50 jaar te verlengen.”

Wouter Ribberink, projectleider vastgoed

VOLGENS TER STEEGE

“Reggewoon heeft afgelopen jaren Ter Steege de kans gegevens om te innoveren op gebied van verduurzamen, NOM en gasloos. Voorafgaand aan dit project hebben we al zes succesvolle renovatieprojecten mogen doen.
Elke keer nemen de lessen mee naar het volgende project.
Onze doelstelling was om dit project zo efficiënt mogelijk af te ronden.”
Arjan van ‘t Hul, Directeur Ter Steege Bouw Vastgoed Rijssen BV

RUIMTELIJKE KWALITEIT

BEWONERSTEVREDENHEID

MINIMALE OVERLAST

Omdat veel van de bewoners van de Accacialaan senioren zijn, is voor iedereen een logeerwoning geregeld tijdens de renovatie.
Bewoners hadden hierdoor minimaal last van de werkzaamheden. Na drie weken kwamen zij terug in een volledig gerenoveerd en duurzaam huis.

HOGE TEVREDENHEID

Doordat Reggewoon en Ter Steege al jaren samenwerken verliep het proces soepel. Wooncorporatie Reggewoon nam de bewonersbegeleiding en communicatie voor hun rekening. Vanuit eerdere ervaringen is dit proces helemaal geoptimaliseerd, waardoor de bewonerstevredenheid óók optimaal is.

IMPACT OP ENERGIEVERBRUIK

Dit is een indicatie op basis van het gemiddelde energieverbruik

VOOR RENOVATIE

NA DE RENOVATIE

UNIEK AAN DEZE CASE

TECHNIEK EN PROCES

De woningen aan de Accacialaan zijn de laatste in een serie van totaal 300 die in de afgelopen jaren zijn gerenoveerd. Door veel tijd in de voorbereiding te stoppen, verliep de uitvoering erg soepel. Er is tijdens de serie geëxperimenteerd met verschillende technieken, waardoor eerdere ervaringen meegenomen konden worden in dit project.

LEVENSDUUR

De woningen zijn voorzien van een ECO-forest Enrgy Air warmtepomp, 30 zonnepanelen, WTW en een warmwaterboiler. Met deze aanpassingen is de levensduur van de woningen met 40-50 jaar verlengd.

HET SUCCES VAN DEZE INNOVATIE

Is uw case ook klaar? Deel ‘m met ons!

Uw project kan heel bouwend Nederland inspireren.

DEZE CASES MAG U NIET MISSEN

Groningen
Woningcorporatie Wold & Waard heeft als doel om in de komende 10 jaar 4500 woningen te verduurzamen. Hiervoor werken zij de komende jaren onder meer samen met Van Wijnen, vanwege hun procesmatige aanpak, bouwkundige kwaliteit en communicatie met bewoners. Een eerste stap was de verduurzaming van 250 woningen in het Westerkwartier.
Vaassen
Aan de Suikerbrink in Vaassen zijn 45 woningen ingrijpend gerenoveerd. De woningen zijn onder meer voorzien van spouwisolatie, voorzetwanden, dakisolatie, kunststof kozijnen met HR++ glas én het ActiveWarmth wand verwarmingssysteem. Het resultaat? Een energiesprong van label G naar A én een daling van de energielasten van de bewoners.
Tilburg
Meer dan 200 woningen in de Kruidenbuurt zijn beter geïsoleerd en volledig gasvrij gemaakt. De woningen zijn nu aangesloten op een warmtenet met middentemperatuur, samen met elektrisch koken en de optie voor PV-panelen. Ventilatie gebeurt efficiënt via het Movair-systeem in de raamonderdorpsels.
Den Bosch
Het Ortduynen-complex is volledig gasloos en toekomstbestendig! Met een collectieve warmtepomp, booster warmtepomp en individuele WTW-installatie in elke woning, dragen deze woningen bij aan een duurzame omgeving. De technische levensduur van de woningen is met 30 tot 50 jaar verlengd.
Rotterdam
In de Rotterdamse wijk Prinsenland zijn 495 galerijwoningen gerenoveerd. Dankzij de nieuwe constructie-grid kunnen de woningen zich nu meten met het niveau van nieuwbouwwoningen. De renovatie heeft niet alleen geleid tot toekomstbestendige woningen, maar ook tot een verhoging van het woonplezier en comfort.
Den Dungen
In Den Dungen zijn 17 eensgezinswoningen in één stap naar Nul-Op-De-Meter gegaan. Woningcorporatie Woonmeij heeft de focus gelegd op het realiseren van een negatieve energiebalans, zodat de woningen op lange termijn zelfvoorzienend zijn.