VAN ENERGIELABEL G NAAR A MET ACTIVEWARMTH VERWARMINGSYSTEEM

Aan de Suikerbrink in Vaassen zijn 45 woningen ingrijpend gerenoveerd. De woningen zijn onder meer voorzien van spouwisolatie, voorzetwanden, dakisolatie, kunststof kozijnen met HR++ glas én het ActiveWarmth wand verwarmingssysteem. Het resultaat? Een energiesprong van label G naar A én een daling van de energielasten van de bewoners. 

Portiekflat

Binnenschil

Geen EPV

30 – 50 kWh/m2/jaar

In één keer

WAAROM DEZE CASE IS UITGEVOERD

VOLGENS TRIADA

”In het Klimaatakkoord is vastgelegd dat Nederland in 2050 geen CO2 meer uitstoot. Daarom wordt overal keihard gewerkt aan een grootscheepse energietransitie. Als woningcorporatie zijn we daar natuurlijk ook heel druk mee bezig en proberen we onze woningen de komende jaren zo energiezuinig mogelijk te krijgen.”

Harrie van de Ven, directeur-bestuurder van Triada

VOLGENS VAN DER LEIJ BOUWBEDRIJF

‘’Bij de meeste renovaties ben je aan de buitenzijde bezig. Aan de buitenzijde heb je een heel nieuw, fris pand en aan de binnenkant dezelfde oude woning. Bij dit concept hebben we de buitenkant fris gekregen met minimale ingrepen. De binnenkant is helemaal nieuw voor de bewoners. Daarnaast lossen we ook een geluidsprobleem op.“

Niels Welmer, Van der Leij bouwbedrijf

RUIMTELIJKE KWALITEIT

BEWONERSTEVREDENHEID

BEWONERSCOMMISSIE

De huurders hebben vanaf het begin meegedacht over de indeling van de woningen. Hen werd gevraagd een schets te maken van hoe zij hun ideale woning zouden indelen. Vanuit daar is er een enthousiaste bewonerscommissie ontstaan. Samen met de bewonerscommissie en de ontwikkelaars en andere partijen is er een modelwoning ontwikkeld.

COMFORT

Na de ingrijpende renovatie is de geluidsoverlast enorm gedaald. Het comfort neemt hiermee toe en daar zijn de bewoners blij mee.

IMPACT OP ENERGIEVERBRUIK

Dit is een indicatie op basis van het gemiddelde energieverbruik

VOOR RENOVATIE

NA DE RENOVATIE

UNIEK AAN DEZE CASE

TECHNIEK

Naast een compleet nieuwe indeling die helemaal past bij de woonwensen van deze tijd zijn de woningen onder meer voorzien van spouwisolatie, voorzetwanden, dakisolatie, kunststof kozijnen met HR++ glas én het ActiveWarmth wand verwarmingssysteem. Het slimme ActiveWarmth verwarmingssysteem is voorzien van een aanwezigheidsmelder, waardoor alleen de ruimtes worden verwarmd waar de bewoner zich bevindt. Kamers die niet worden gebruikt worden ook niet verwarmd, waardoor je enorm veel energie bespaard.

COMFORT

ActiveWarmth maakt gebruik van warmtestraling. Dit zorgt ervoor dat de luchttemperatuur niet direct verhoogd wordt en de lucht niet uitdroogt. De luchtsnelheid blijft onveranderd, waardoor de ruimte comfortabel aanvoelt. Door de wandhoge verwarmingspanelen wordt je hele lijf aangestraald en ervaar je het heel snel warm. Binnen een kwartier stijgt de temperatuur tot wel 8 graden.

SAMENWERKING

GA is een platform van specialistische marktpartijen die gezamenlijk alle disciplines en oplossingen voor woningrenovatie in huis hebben. Van advies, ontwerp en engineering tot realisatie en prestatiegarantie.

GEZONDHEID

Luchtkwaliteit en het binnenklimaat van woningen krijgen steeds meer aandacht. GA besteedt hier veel aandacht aan en biedt oplossingen met een positief effect op het thermisch comfort. Het toepassen van op de juiste wijze gebalanceerde ventilatiesystemen is van grote invloed op de luchtkwaliteit binnen de woning.

DE SUCCESSEN EN LEERPUNTEN
VAN DIT VERBETERPROJECT

Is uw case ook klaar? Deel ‘m met ons!

Uw project kan heel bouwend Nederland inspireren.

DEZE CASES MAG U NIET MISSEN

Groningen
Woningcorporatie Wold & Waard heeft als doel om in de komende 10 jaar 4500 woningen te verduurzamen. Hiervoor werken zij de komende jaren onder meer samen met Van Wijnen, vanwege hun procesmatige aanpak, bouwkundige kwaliteit en communicatie met bewoners. Een eerste stap was de verduurzaming van 250 woningen in het Westerkwartier.
Vaassen
Aan de Suikerbrink in Vaassen zijn 45 woningen ingrijpend gerenoveerd. De woningen zijn onder meer voorzien van spouwisolatie, voorzetwanden, dakisolatie, kunststof kozijnen met HR++ glas én het ActiveWarmth wand verwarmingssysteem. Het resultaat? Een energiesprong van label G naar A én een daling van de energielasten van de bewoners.
Tilburg
Meer dan 200 woningen in de Kruidenbuurt zijn beter geïsoleerd en volledig gasvrij gemaakt. De woningen zijn nu aangesloten op een warmtenet met middentemperatuur, samen met elektrisch koken en de optie voor PV-panelen. Ventilatie gebeurt efficiënt via het Movair-systeem in de raamonderdorpsels.
Den Bosch
Het Ortduynen-complex is volledig gasloos en toekomstbestendig! Met een collectieve warmtepomp, booster warmtepomp en individuele WTW-installatie in elke woning, dragen deze woningen bij aan een duurzame omgeving. De technische levensduur van de woningen is met 30 tot 50 jaar verlengd.
Rotterdam
In de Rotterdamse wijk Prinsenland zijn 495 galerijwoningen gerenoveerd. Dankzij de nieuwe constructie-grid kunnen de woningen zich nu meten met het niveau van nieuwbouwwoningen. De renovatie heeft niet alleen geleid tot toekomstbestendige woningen, maar ook tot een verhoging van het woonplezier en comfort.
Den Dungen
In Den Dungen zijn 17 eensgezinswoningen in één stap naar Nul-Op-De-Meter gegaan. Woningcorporatie Woonmeij heeft de focus gelegd op het realiseren van een negatieve energiebalans, zodat de woningen op lange termijn zelfvoorzienend zijn.